Om os

Et smagfuldt møde mellem hav og håndværk

RI10 er en restaurant, hvor bæredygtighed, kvalitet og lokale råvarer er i fokus. Vi lader os inspirere af havets skiftende sæsoner og skaber en menu, der afspejler naturens rytme.

Hvorfor hedder vi Restaurant RI10?

Navnet RI10 fortæller både, hvor vi er, og hvad vi står for.

"RI" er fartøjsdistrikt bogstaverne for Hvide Sande området omkring Ringkøbing, og "10" er vores adresse – Toldbodgade 10.

Men der ligger også en historie bag.

I 1960’erne kæntrede en fiskekutter ved indsejlingen til Hvide Sande. Tre fiskere mistede livet og kom aldrig i land med deres fangst. Med Restaurant RI10 mindes vi dem – og mange andre fiskere før og nu – ved at servere god lokal fisk med respekt for havet og det liv, der følger med.

Vi er stolte af at være en del af den historie – og glæder os til at dele den med jer.

Hvem står bag?

Vi, Peter Gyldenkærne og Mai Lagoni, er drivkraften bag RI10.

Peter Gyldenkærne, fra Bøvlingbjerg, lidt længere oppe ad vestkysten, har en international baggrund.

Opvokset i både Tyskland og senere bosat i Paris, er han uddannet kok med erfaring fra anerkendte restauranter som Restaurant ET i Århus og Svinkløv Badehotel. Hans passion for gastronomi og håndværk er fundamentet for RI10’s køkken.

Peter har vundet DM for kokkeelever i 2022, Oluf Brøndums Talentpris i 2023 samt deltager i Rising Star - Sol over Gudhjem 2025.

Mai Lagoni, en lokal fra Hvide Sande, har de seneste syv år boet i Århus og København. Med en baggrund inden for pædagogisk sociologi har hun blandt andet skrevet et speciale om Hvide Sandes ungdomskultur og udfordringerne ved at vokse op i yderområder. Mais primære formål er kiosken.

Her vil hun forsøge at skabe en stemning af fællesskab og vise både lokale og turister hvor cool Vestjylland er.